29. duben 2023

 

Moc se mi líbí Eustoma. Vypěstovat si rostlinky ze semínek je už vyšší dívčí, ale zřejmě bych to zvládla. Loni jsem si svoji trpělivost vyzkoušela při piplání plnokvětých surfinií a byla jsem kupodivu úspěšná. Semínka bych taky asi sehnala. Jenže času se nedostává a tak jsem samozřejmě nemohla odolat a tři kytky jsem si včera koupila. Dvě růžové a jednu tmavě fialovou. Bílou k mému zklamání neměli 🙁 . Okamžitě jsem je přesadila do květináčů, páč v těch původních už žádný substrát nebyl, jen zoufalá změť kořenů. Možná je časem vysadím k hmyzímu hotelu, tam by se jim mohlo líbit. Prozatím tyto krásky zdobí interiér plachťáku a moc jim to sluší.

Závistivě se na ně kouká nádherná Rajčenka. Ta sice tak krásně nepokvete, ale listy má tedy výstavní. Na obrázku ani zdaleka nevynikne jejich velikost. Ulička má jeden metr a kolem rotliny už se skoro nedá projít.

Zachránila jsem plato muškátů ve výprodeji za 39 korun. Rostlinkám hrozilo vyhynutí, ale já jsem je okamžitě zalila a dnes přesadím do truhlíků. Budou se hodit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *