24. duben 2023

 

Z důvodu nedostatku místa a hlavně absence dostatečného množství substrátu musím vysazovat do bílých nopáků více rostlin. Dva válce jsem nějakým nedopatřením vyrobila s větším průměrem, musela jsem pořídit větší podmisky a objem zeminy dosahuje až ke 30 litrům. To je spousta prostoru pro kořeny minimálné tří rajčat. Naordinovala jsem si sice relaxační neděli, ale nedalo mi to. Takže jsem namixovala zeminu ze všeho, co mi přišlo pod ruku a do velikého nopáku jsem šoupla tři cherry odrůdy. Vybírala jsem tak, aby je bylo možné od sebe jednoduše rozpoznat. Vylosovány tedy byly Emalia, Datter F1 a Santa Orange generace F2. Už sazenice jsou každá úplně jiná.

Ze Santy ani z Datteru semínka brát nebudu, ale Emalia není hybrid a vypadá velmi zajímavě. Už má založený první vijan, takže ji nechám kvést ve foliovníku, tam se žádní hmyzáci nedostanou. Po vytvoření plodů přesunu nádobu ven a pokusím se vyvázat rostliny co nejdále od sebe. Nosím už v hlavě nápad na šikovnou designovou konstrukci 🙂 Toto barevné trio bude ozdobou zahrady.

Rajčatům, která už jsem vysadila do nopáků samostatně, přiděluji jako kukačky zakořeněné zálistky dwarf odrůd. Nádherně vypadá  dvojice Camelot a Laura’s Bounty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *