16. duben 2023

Můj baby salátek Little Gem vypadá nadějně. Roste hodně pomalu, protože truhlík je venku a salát několikrát zmrznul na plech. Ale drží se statečně. Do skleníku jsem vysela salát římský a sazeničky mi už začaly překážet. Tak jsem uvažovala, kam s nima. Záhony jsou díky dešti jedno homogenní bláto a proto jsem přísadu nacpala do dvou desetimístných sadbovačů. Zesílí, vytvoří kořenový balíček a mezitím půda proschne. Kedlubny giganty a zelí jsem stihla vysadit těsně před deštěm. Ještě mi zbývá brokolice a kapusta. Asi taky využiju sadbovače.

Přestala jsem vyhazovat zalístky u dwarf rajčat, které rostliny zbytečně zahušťují a sázím je do květináčků. Vypadají moc hezky a já tyto rostlinky použiju jako dárek k objednaným sazenicím. Taky mě vždy potěší, dostanu-li nějakou maličkost navíc. Je zvláštní, že některým lidem nevyklíčilo ani jedno semínko a to i opakovaně. Letošní rok bude, co se rajčat týká, zřejmě zajímavý. O přísadu začíná být obrovský zájem a tak zakořením každý zalístek a to především z odrůd cherry.

Mám nějaké nadbytečné papriky, které už začínají kvést v nádobách, tak je sázím do skleníku mezi pekingské zelí. Jde o místo vyhrazené pro okurky, ale možná se nějak s paprikama domluví. Pořád je to lepší, než živořit v kelímkách.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *