15. duben 2023

 

Tak to dopadne, pokud se u paprik nevyštipují květy. Rostliny jsou tenké, nízké a mají pár plodů. (reakce na moje papriky na fcb)

Takže já se musím svých rostlin zastat. Vzhledem k datu, pobytu ve skleníku a velmi chladnému počasí vypadají přesně podle mých představ. Dotyčný se nedíval dobře a tak si nevšimnul, že jsem vylomila korunní kvítek a pak ještě ty v dalším rozvětvení. Stonky jsou silné tak akorát, papriky vysoké dostatečně a plody mají všude, kde to je možné. Další bych jim musela přilepit. Odrůda Gypsy Baron už svoje první plody vybarvila do tmavě fialova. Rostliny se snažím tvarovat a pečlivě je zbavuji všech zalístků pod prvním rozvětvením. Byla bych ráda, kdybych dosáhla na vzdušné a přehledné koruny, kde mají plody spoustu místa a nedeformují se. Velikou radost mám z absence mšic.

Naopak se mi nelíbí rostliny přehnojené dusíkem, jejichž listy jsou obrovské a vypadají jako špenát nebo mangold. Papriky nepěstuji pro listy, ale pro plody a vyzkouším je letos jen tak pro zajímavost u jednotlivých odrůd spočítat.

Rostlinu jsem kvůli fotce donesla domů, ale je ještě na kvalitní snímek tma. Během dne udělám lepší.

5 thoughts on “15. duben 2023”

  1. To vám pan napsal k těmto fotkám papriky? Nevím co se mu na nich nelíbí? Mně teprve pokvetou, jinak je mám pěkné, že by závist? Vaše se mně líbí.

  2. Já teda takový papriky taky závidím, to se nedá vydržet. Co jsem strčil do skleníku, tak stagnuje. Zkusil jsem i variantu s vyvýšeným květináčem, ale taky se zasekly. Holt tu schází to teplo, tak nezbývá než závidět 😉

  3. Já se snažím umístit papriky co nejblíže stropu, kde je teplota ve skleníku nejvýše. Proto jsou vysazené v kyblíkách bez dna a mají podmisku. Teprve až je dostatečně teplo i v přízemí a zem dostatečně vyhřátá výměníkem, tak podmisku seberu a kyblík postavím na záhonek. Letos je ale asi umístím ven.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *