13. duben 2023

Do včil bylo ve skleníku příjemné teploučko a ve foliovníku chladno, je docela ve stínu. Včera se situace obrátila. Sluníčko už má velikou sílu, je docela vysoko a skleník vyhřeje do extrémních teplot. Musím větrat a vypít si uvnitř kafe už je na hraně zdravotního rizika.

Takže v tuto dobu vstupuje do hry plachťák se svým nádherně rozptýleným světlem a příjemnými teplotami.

Bohužel jsem nezvládla zůrodnit jeden díl, což je 1,5m a na takovou délku a šířku 1m vysazuji šest rostlin. Nemůžu moc pracovat s rýčem. Velmi ochotně mi praskne sval v klenbě nohy a to fakt hodně bolí a se sádrou toho člověk moc neudělá. Tak jsem zvolila elegantní řešení a využiji svoje bílé nopové válce. Loni jsem jich šest měla před barákem a nelíbilo se mi to. Kolemjdoucím ano. Takže přesně na tu jalovou hlínu postavím ony nopáky, naplním je jen do poloviny a vysadím rajčata. Během růstu je zde možnost substrát podle potřeby přisypávat.

Na druhé polovině jsem vyhloubila 12 jamek. Zemina v nich se bude lépe ohřívat a vyhřeje se taky hlína navršená vedle. Do jamek liju vodu ohřátou na slunci a někdy přidám výluh z kopřiv. Mám čerstvý a parádně voní. Vše mám tak pro vysazení rajčat dokonale připraveno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *