Rajčata pro rynek

O moje rajčata pěstovaná v bio režimu je veliký zájem. Nikdy jsem ale neměla ambice je prodávat. Většinou všechno rozdám nebo za něco vyměním. Letos tak mám například zajištěn přísun luxusních bio vajíček. Momentálně jsou rajčata v obchodech velmi drahá a třeba ta dovezená z Maroka se musí neprve prohnat speciálními pračkami, aby z nich zmizel bílý nános chemikálií a na pult se dostala lákavě  červená.

Pro tento rok mám plán. Už dlouho jsem doma, chybí mi kontakt s lidmi a kupodivu i ta práce za pokladnou.  Takže jsem si zvolila několik odrůd, o nichž si myslím, že by se pro prodej na tržnici hodila. Náš místní zahradník už ohlásil odchod do důchodu a jeho prodejní místo pod lípou na náměstí bude volné. Pokud ne, pak tam budeme spolu.

Potřebuji plody na pohled lákavé, různobarevné, s pevnou slupkou a chuťově perfektní. Vybrala jsem mimo jiné taky italské rajčátko King Creole. Semínka jsem vybrala ze zakoupených rajčat v Toskánsku. Dalšími Italy jsou  červené extrémně úrodné Daniela a Caniles.  Vysela jsem rovněž žluté Benevento a ruského Koťju. Základem sortimentu budou samozřejmě datlová cherry a to Tomarindo Multicolor, Datterino, Malinová Fontána a ještě něco zeleného. Uvidíme, jaké budou ty Tančící prsty. Možná přidám nějaký osvědčený červený biftek a mohl by to být Buffalosteak, který je i v generaci F2 naprosto perfektní.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *