Mikro rajčata

 

Kdyby mi někdo ještě před dvěma lety předpověděl, že budu pěstovat mrňavá rajčata v květináčích, ťukala bych si na čelo a koukala na něj jako na blázna. Vždy jsem přísahala jen na vysoké indeterminantní odrůdy a pečlivě sledovala výnos. Rajčata keříčková jsem nesnášela, nevěděla jsem si rady s tvarováním a uvazováním, nelíbilo se mi, že se plody válí po zemi a žere je vše, co jde kolem. Taky chuť těchto rajčat mě nijak neoslovila.

Jenže mezitím byly vyšlechtěny dwarf odrůdy a ty právě tu chuť mají. Taky zaberou minimum místa. Tak jsem letos zašla ještě o kousek dále a vysela dokonce mikro dwarfy. Na semenáčky aby si člověk pořídil lupu. Jsou ale nádherně životaschopné a já si je umístím do krásných samozavlažovacích truhlíků jako dekoraci. Pokud mi je ovšem neseberou zákazníci.

Na obrázku je rajčátko Mikro Tina.

 

4 thoughts on “Mikro rajčata”

  1. Tieto Microdwarfy fakt zaberú minimum miesta čo sa ocení aj pri rýchlení. Len škoda, že väčšina má príliš malé plody. Tento rok dávam iba 4 takéto odrody, z nich už 4. rok pestujem Blaue Zimmertomate. Budúci rok skúsim Microdwarf s pomerne veľkými plodmi Florida Petite Micro Dwarf .

  2. Jak říkáš, jsou ideální pro zimní pěstování. Nemá cenu trápit za oknem vysoká indet. rajčata. Vypadá to potom žalostně. No jsem na ně zvědavá. Malé plody mi nevadí.

  3. Dobrý den, nádhera, už protože jsou malého vzrůstu. Už nechci 1.50cm na balkoně rajské, protože už jsem i dostal vynadáno. Musím už pěstovat keříčkové, mini/menšího vzrůstu/ a pokud možno příští rok žluté. Prý červené jsou všude pro vnuka. Bylo by to možné u vás si objednat nějaké druhy -semínka na rok 2025 ? Letos jsem se po příslibu, už neozval. Děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *