1. březen 2023

Tak nám už začal měsic březen. Během března se na severní polokouli prodlužuje délka dne a tak bude dnešní den dlouhý okolo 10 hodin a 59 minut. Tak to už je velmi slušné. Bude taky zřejmě svítit sluníčko a moje rostlinsto si bude užívat tepla v malém foliovníku u zdi před domem a taky ve skleníku. Včera jsem venku zapomněla sadbovač se salátem, tak snad to přežil. Ale bylo docela mínus.

V tuto dobu se potuluji po zahradě a zkoumám, kam svítí sluníčko. Ještě je hodně nízko a třeba paprskům mířícím do plachťáku brání skleník. Světlo je jen v určité výšce nad zemí. Tato situace mě inspirovala ke koupi dvou vysokých policových regálů. Jsou z plastu, takže na ně klidně můžu bez problémů cákat vodu a snadno se s nimi manipuluje, jsou lehké.

Každé jaro pravidelně narážím na zoufalý nedostatek místa. Nemám kam umístit třeba přísadu pro zákazníky. Tyto regály by mi mohly trn z paty vytáhnout. Taky jsem uvažovala o možnosti, že bych mezi ně umístila desky a tím by se plac ještě navýšil. Právě u stropu je nejvíce světla a taky tepla. Dnes vyzkouším, zda taky rostliny budou z těchto nových možností tak nadšené, jako jsem já.

Kupovala jsem samozřejmě v akci 1+1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *