22. březen 2023

Předpověď počasí na následující dny je velmi příznivá. Rajčata ze skleníku vynesu na dvůr a budu pokračovat ve výsadbě na polovině, kde fouká pod zem teplý vzduch. Docela se ale obávám druhé poloviny dubna. No snad už budou papriky dostatečně zabydlené.

Přeskočila jsem jednu etapu při přesazování. Opět jsem se byla kouknout na kompost a žádný není, jen hromada totálně suché směsi. Tím pádem musím změnit strategii pikýrování a rostlinky vysadit co nejdříve do země. Nebudou mít tentokrát k dispozici kyblíky ani nopové ohrádky s vyhřátým substrátem. Vysvětlila jsem svým paprikovým miminům, že si budou muset poradit. Některé rostlinky mají jen první pár pravých listů a já si je tak musím pečlivě označit, abych je nepřehlédla a třeba nezašlápla.

Moji vzácnou papriku Pippin’s Golden střežím jako oko v hlavě. Vysela jsem tři semínka, každé do úplně jiných podmínek a rostlinky se docela liší.  Ta vysetá do kokosové kostičky a vysazená do sadbovací kostky je největší a krásně zelená. Exempláře z namíchaného subsrátu jsou výrazně tmavší s fialovým nádechem. Papriku jsem pro jistotu zakryla plastovým poklopem.

Dnes je obloha prozatím zatažená, takže ventilátor u stropu skleníku bude bez práce. Mohlo by se vyjasnit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *