21. březen 2023

Od rozednění do setmění jsem včera makala na zahradě. Fyzická kondice je po lenošné zimě v katastrofálním stavu a tak jsem večer neusnula, ale rovnou padla do bezvědomí. Přemýšlím, zda jsem si před spaním vůbec stihla sundat pracovní rukavice.

Tak nějak nevím, co udělat dříve. Citrusům už se nelíbí v zimovišti a chtěly by ven. Je jich ale mnoho a jsou těžké a potřebují střih, zvládla jsem tři 🙁  Granátovníky mají větvičky oždibané od andulek a dlouho je nebude potřeba přihnojovat. Andulky oždibovaly a kadily. Vynesla jsem na dvůr dva největší stromky, ostříhala a zalila.

Chvilku jsem zvelebovala prostor před hmyzím hotelem a nadějně vypadá magnolie, už je vidět budoucí květy. Hotelové jezírko bylo totálně vyschlé a tak jsem doplnila vodu. Moje počínání sledoval skokan a domluvili jsme se, že ta modrá folie nevypadá hezky a vyměním ji za černou. Taky jsem koupila fontánku na sluneční pohon a funguje parádně. Zatím jen ve vaničce.

Přesadila jsem nepočítaně rajčat, do skleníku vysadila další papriky a mezi ně jsem vmezeřila sazeničky pekingského zelí. Do skleníku a plachťáku jsem nanosila spoustu konví vody. Koupila jsem vymývané dlaždice, potřebuju ke skleníku chodník. Dnes bych se mohla pokusit nějakou umístit.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *