Chleba už se snažím péct doma. Recept jsem si upravila podle svých představ a dnešní špaldovo-žitný bochníček vypadá skvostně. Do těsta přidávám dvě vrchovaté lžíce bílého jogurtu a spoustu semínek dle nábídky. Ovesné vločky jsou samozřejmostí. Základem úspěchu je postupné a docela dlouhé kynutí a způsob propracování těsta.
Dovolím si poznámku, že dobrý chleba se pozná podle střídky, takže by to chtělo fotku na řezu😊😉. A doufám, že je z žitného kvásku.
Kvásek nemám, zatím. Nechala jsem ho umřít 🙁 Ale ani ze sušených kvasnic to není špatné. Ten tvůj, co jsi donesla na tu rajčatovou párty byl kváskový? Byla to veliká dobrota.
Střídka je náhodou parádní.
Ano, dřív jsem pekla jen ze žitného kvásku, ted už na to nemám čas a ani ten kvásek, bohužel. Zkus si někde sehnat a upéct chleba, je to velký rozdíl.🤗
Jdu si založit kvásek a budu se o něj vzorně starat.
Super, tak hlavně vydržat a poctivě krmit aspoň 14 dní než upečeš první chleba👍. Na Fb je skvělá skupina PečemPecen, tam můžeš čerpat informace😁.