Najdi rajče

Myslím si, že nejsem úplně hloupá. V pohodě jsem vystudovala hodně obtížný obor na vysoké škole a před jménem mám doktorský titul. Máti by mě nejraději přihlásila do nějaké vědomostní televizní soutěže. Ale maminky bývají ke svým dětem nekritické.

Občas ovšem moje IQ poklesne podobně, jako současné teploty. To se bohužel stalo při míchání substrátu pro přesazování rostlin. Bylo mi líto zbytků po andulkách. Už se v misce nahromadila spousta slupek ze zrní, kterým se živí naše andulky a já jsem se rozhodla, že ho přimíchám do zeminy, kterou ona komodita nádherně provzdušní. Že v ní je spousta nevyzobaných semínek jsem sice zaznamenala, ale nijak mě to nezneklidnilo. No tak sem tam vyroste nějaká travička.

Už jsem si zaplevelila všechny papriky hrachem, ale to je nic. V misce s mým luxusním výsevem žebrovaných odrůd mám obilné pole. Už jsem spoustu rostlinek vytrhala, ale ony to nevzdávají a na povrch se derou další a další, nadzvedávají lehký kokos a tvoří mi z něj pahorkatinu. Kořeny mají mohutné a já se bojím, že s nimi vytáhnu i moje vysetá semínka.

Zatím se touto houštinou podařilo proklestit všem třem semínkům rajčete Sharpei Rot. Zřejmě slušná odrůda 🙂

Nebudu tento experiment ihned zatracovat. Takové pokusy někdy vedou k významným objevům 🙂 🙂 🙂

4 thoughts on “Najdi rajče”

  1. Mám nasušenou kávovou sedlinu z turka a také z kávovaru. Chystám se přesadit malé papriky, už mají dva až čtyři lístky. Máte zkušenosti s přimícháním do substrátu? mám koupený univerzální, chci tam přidat kokos a trochu vermikulitu. ještě mám Symbivit, ten zkusím poprvé. Mohla bych i stelivo pro kočky přimíchat.
    co ta káva? je to dobrý nápad?

  2. Kávovou sedlinu taky sbírám a pečlivě suším. Má kyselou reakci a milují ji hlavně borůvky. Papriky mají raději půdu více neutrální. Pokud ovšem použijete Symbivit a houby jsou v něm živitaschoné, pak jim trocha logru poslouží jako pamlsek.
    Malinko steliva, pokud je to bentonit, neuškodí. Váže vlhkost a tak Vám zálivka jen tak neprosviští substrátem.

    1. To stelivo je Borcat, je tam napsané že obsahuje 2/3 hmotnosti běžných bentonitovych produktů, tak snad je to ono.
      Logrem posypu i borůvky, ať je úroda.
      Jestli jsou houby zivotaschopné, to bohužel nepoznám. Koupila jsem tento týden. Uvidím. Nějak to dopadne
      Děkuji za zprávu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *