27. únor 2023

Moje dwarf odrůdy vyseté 6. prosince vykoukly na světlo mezi desátým a dvanáctým prosincem. Od 10. ledna, kdy oslavily jeden měsíc a byly přesazeny do 1l kelímků od joguru, jsou bez přisvětlování a odkázány pouze na světlo denní. Letošní leden byl jeden z nejtmavších měsíců v historii. Navzdory těmto nepříznivým podmínkám vypadají rostliny moc hezky a všechny kvetou.

Během posledních 14 dní zvládly bleskově prokořenit nově poskytnuté 2l květináče a hlasitě si řekly o přesazení do již finálních nádob. No tak jsem jich zatím přesadila čtyři kousky a bleskurychle tak vypotřebovala v potu tváře namíchaný substrát. Přesazovací stanoviště jsem si zřídila ve skleníku.

Odměnou za snahu jsou mi spokojeně se tvářící rostliny. Některé mají nasazeno překvapivou spoustu vijanů a to je pro mě skvělé vysvědčení za dobře odvedenou práci a především za to, že jsem přes zimu dokázala dokonale vyladit soulad tepla, světla,  zálivky a poskytnutých živin. Rajčata jsou krásně tmavě zelená, kompaktní a mají dokonale pracující kořenový systém. Veliká spokojenost 🙂

Pokusím se dnes namíchat nějaké hnojivo na list. Kořeny nebudu po přesazení zbytečně zatěžovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *