Dwarf rajčata 2023 po dvou měsících

Rostlinky dwarf odrůd pro rok 2023 oslavily 10. února dva měsíce existence. Po 60 dnech už pro ně končí stadium přísady a vstupují do dospělosti. Měly by být vysazeny na finální stanoviště. Tato rajčata porostou v hranatých květináčích 30 x 30 a přesadit je do nich by si rozhodně už zasloužila. Jenže by se mi už pak nevešla na okenní parapet.

Takže rostlinky dostaly k narozeninám bambusovou tyčku a přesazení do květináče o objemu 2l. Dosud se tísnily v 1l kelímcích od jogurtu a substrát v nich už dokonale prokořenily. Taky už vypotřebovaly živiny z přidaných hnojivých kuliček. Ty se rozložily na jednotlivé komponenty a zařadily do zeminy.

Rajčata držím až drasticky na suchu a zalévám, až pokud lehce svěsí listy. Nijak je to neomezuje. Vypadají nádherně a všechna už nasazují na květ. Rozvinutí prvních kvítků očekávám při slunečném počasí a jako radostnou reakci na přesazení a zalití už zítra. Nejvíce nadějně vypadá Metallica, Peppermint Stripes a Antho Pink Panther. Nikam se ovšem nehrne třeba Lady Madonna. Rajčata by kvetla mnohem dříve v případě, že bych jim přisvětlovala, ale už jsou více než měsíc odkázána pouze na denní světlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *