6. únor 2023

Vypadá to vypadá, že nás konečně čeká slunečný týden. Bude tedy hodně chladno, ale sluníčko už je nutně potřeba. Moje hladina vitamínu D už je povážlivě nízko.

Včera bylo slunečné byť velmi studené odpoledne. Monitorovala jsem teplotu ve svém malém foliovníku u zdi před domem. Vynesla jsem tam nádobu s právě klíčícím salátem Little Gem, už mi hodně chybí nějaké zelené lupení na chleba. Rajčata jsem tam umístit váhala.

Pokud svítilo sluníčko, pak teplota přesáhla 23°C, ovšem když oblohu zakryl mrak, tak dokázala téměř okamžitě klesnout k nule. Objem skleníčku je příliš malý na to, aby teplotu udržel. Stěna za ním zatím nestihne nic naakumulovat.

Odpoledne jsem si chvilku poseděla v plachťáku. Než mě začal studit zadek na promrzlé židli, snažila jsem se vymyslet, jak interiér letos uspořádám. Chtěla bych to mít praktické a hezké. Myslím, že jsem to vymyslela, jen si plánovanými rostlinami zcela zastíním středovou uličku, kde je výška foliovníku nejvyšší a já jsem tam loni pěstovala kupříkladu Tomarindo Multicolor a na tu vysokou nádhernou rostlinu se spoustou atraktivních plodů jsem se nemohla vynadívat. Jenže pak jsem skrze rajčata nemohla projít na druhou stranu. Chtělo by to něco nízkého, čemu by to přistínění nevadilo.

Půdu mám na rozdíl od loňska vzorně připravenou. Zahrabala jsem spoustu domácího organického odpadu, holubince, zalila probiotiky s trichodermou, nanosila spoustu sněhu, rozhodila popel z krbu a namulčovala listím. Jsem s tímto plachťákem velmi spokojená, protože bez újmy vydržel i silné vichry. Jen si konstrukce malinko sedla a tak jsem utáhla řemeny.

Jen mi vnitřek příjde hodně obyčejný, žádné krásné obrubníky či vydlážděná ulička. Křesílko a stolek si ovšem pořídím parádní. Možná dvě křesílka a budu si zde zvát kamarádky na kafe 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *