5. únor 2023

Venku je teplota -2.5 °C a poletuje sem tam vločka. Není ale úplné temno. Na obloze to vypadá nadějně a možná se i sluníčka dočkáme. Moje rostlinstvo by to hodně přivítalo. Neustále se rozplývám nad krásou svých sazeniček paprik, ale proti loňsku jsou pozadu. Loni bylo mnohem více světla a je to hodně poznat.

Papriky se v tuto chvíli nacházejí v kelímcím na pivo a já jsem je nedávno docela fest zalila. Zajímalo mě tedy, v jakém stavu asi jsou kořeny. Tak jsem vzala nůžky a jeden z kelímků rozstřihla. Jde to lehce, plast je velmi tenký. Kořínky rychle dosáhly až na dno, kde jsem ponechala vrstvu kamínků jako drenáž a drží se v nich trocha vody pro případ, kdybych musela opět nečekaně odjet a rostliny zůstaly na suchu. Se stavem kořenové soustavy jsem spokojená a paprikám budou nádobky ještě chvíli objemově stačit. Přesto se vydám vyhledat nějaké vhodné květináče, do kterých bych jen tak pro porovnání nějakou rostlinku přesadila.

Taky mě napadlo, že bych sazenice pikýrovala už do předem rozstříhnutých kelímků, které bych pak vložila do nádobky druhé. Krásně bez poškození kořenů by se pak přesazovalo. Kelímek stojí jednu korunu, takže v pohodě. Navíc i ten rozpůlený se dá znovu použít.

Sluníčko už svítí 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *