26. únor 2023

Na teploměru čtu ráno hodnotu -1,7°C. Rajčata jsem ve skleníku přes noc nechala. Jen jsem je obložila petkama s vodou a zakryla netkanou textilií. Mělo by je to dostatečně ochránit. Bude-li dnes svítit sluníčko, nechám je tam, v případě opačném je přestěuji k citrusům.

Ta záludná chřipka mě hodně oslabuje, tak si nemůžu nakládat žádné fyzicky náročné práce. Jenže i po namíchání hromady substrátu jsem si musela jít lehnout. Ovšem rostlinky diky mé péči tvoří za krátkou dobu obrovský kořenový systém a přesadit je je nutnost. Taky mrňata ve skořápkách už prokořenila malé květináčky a tak jsem jim věnovala litrové kyblíky po dwarfech. Už jsem je používala loni a tak jsou už docela popsané.

Mám radost, že se mají k světu moje oblíbené cherry odrůdy Vaše Blahorodí, Sladká Fontána a letošní novinka Camelot. Rostlinky jsou staré něco málo přes 20 dní a už potřebují v pořadí třetí nádobu.  Původně jsem měla v plánu je vegetativně namnožit, ale nechám je růst a vezmu si z nich jen první dva nejsilnější zálistky. Bohužel mi nevyklíčilo poslední semínko skvostné odrůdy Orange Beauty F1 a tak jsem ji nahradila dalším oranžovým rajčátkem Santa Orange a to generací F2. Potřebuji do kolekce oranžové cherry se skvělou chutí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *