Skořápky ořechů

Skořápky ořechů plují si bez dechu s nákladem vzpomínek na celý rok … Marie Rottrová.

Dostala jsem spoustu ořechů. První várku vyloupala máti a tu druhou postupně zpracovávám já. Skořápky jsou velmi užitečná komodita. Skvěle se jimi podpaluje oheň v krbu a já je používám jako drenáž v květináčích.

Jenže ony obsahují spoustu prospěšných látek pro rostliny. Některé z nich slouží jako stimulátory růstu a rozvíjejí kořenovou soustavu, jiné zabraňují rozvoji nežádoucích mikroorganismů. Významnou úlohu plní při hojení poškozených tkání, kdy ranky vznikají kupříkladu při přesazování.

Takže vezmeme skořápky z cca 20 ořechů, zalejeme litrem vody a 20 minut vaříme zakryté pokličkou. Po ochlazení přecedíme a zředíme v poměru 1:2. Pak zaléváme ke kořenům.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *