Barevné brambory

Sešla jsem dolů do sklepa pro skleničky na sušená rajčata a zaznamenala jsem, že nám začínají klíčit uskladněné brambory. Tak jsem se rozhodla, že z nich něco ukuchtím k obědu. Vybrala jsem ty nejmenší, pečlivě jsem je umyla a uvařila ve slupce.

Na troše sádla jsem na pánvi opražila červenou cibuli a přidala papriky tří barev nakrájené na tenké proužky. Směs nádherných barevných kubických paprik jsem v Makru pořídila za 69.90 za 1,5kg. Použila jsem sůl a pepř. Tři veliké stroužky česneku jsem nakrájela na plátky a opět na sádle opražila na pánvi. Přidala jsem kurkumu a hromadu uzené papriky.  Až se mi směs nádherně rozvoněla, přihodila jsem k ní celé uvařené brambory, každou pečlivě v té dobrotě obalila, přisypala papriku s cibulí, na zjemnění jsem přidala čtyři lžičky zakysané smetany a zasypala strouhaným sýrem. Až se sýr rozpustil, ozdobila jsem jídlo hromadou zelené petrželky.

Jako dip jsem použila zakysanou smetanu s trochou majonézy. Hodil by se přidat čerstvý kopr, ale ten nemám. Jídlo je to skromné, ale chutná skvěle. Pro zaryté masožrouty to může slouži jako příloha třeba ke grilovanému masu. Já si příště udělám nějaký hodně dobrý špíz z krůtího masa, které jsem rovněž v Makru sehnala za babku.

2 thoughts on “Barevné brambory”

  1. Dobrý den,náhodou při hledání semínek rajčat jsem nějak omylem zabloudila na Váš blog.A proto,že nejen mám zahradu,ale peču jak dorty,pečivo a i kváskový chléb,tak jsem začala pročítat i Vaše recepty,které se mi moc líbí.Tak mne jen napadlo napsat Vám,jak já miluji dipy a k bramborám ty nej jsou s koprem.A protože v zimě čerstvý na zahradě není,tak si ho nasekám a dám do malých skleniček od jogurtu atd… a zamrazím i ve skle.Nebojte se toho,zamrazuji i polévky ve skle.V kopru není voda,sklenička opravdu nepraskne.A polévky nedávám doplna.Kopr je opravdu jako čerstvý.Žádná břečka jako z obchodu.
    Jinak se mi Váš blog moc líbí,budu navštěvovat.

  2. Náhody a omyly, které vedou k tomu, že lidé zabloudí na moje stránky jsou super.
    Já se taky snažím vše potřebné zmrazit a zelené natě nasekám a mrazím v nádobkách na led. Kostičky potom sesypu do sáčku. Mám tak libeček, estragon a petržel.
    Kopru jsme loni vypěstovali hodně, ale já jsem na to nějak neměla čas a teď mě to mrzí. Do dipu by se hodil ten Váš nasekaný do skleničky.
    Schovávám si všechny plastové nádobky, které mají víčko a mrazím v nich. Včera mi zbyla spousta hmoty na kapustové karbenátky a tak už je v mrazničce v kyblíku od jogurtu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *