Přesazování

Byla jsem si zvolit hlavu státu. Pokud je chlap vysoký, atraktivní, má smysl pro humor a v hlavě fungující mozek, pak má můj hlas jasný.

No a po splnění své povinnosti jsem se vrhla na míchání zeminy pro přesazování rostlin. Rajčata a papriky rostou díky ideálním podmínkám jako divoši. Spousta sluníčka, teplo, vyvážená zálivka a dokonalý přísun živin způsobuje, že malé nádobky jsou téměř okamžitě prokořeněné a kořeny si žádají více prostoru.

Dorazil objednaný velikánský pytel vermikulitu, který je ovšem výrazně více hrubozrný než ten, který jsem používala dovčil. Nevadí mi to a větším rostlinám to bude vyhovovat. Vydala jsem se do našeho lesíka a nabrala trochu velmi kvalitní hrabanky, která bude docela kyselá. Rozpárala jsem pytel substrátu z Mounfieldu, namočila jsem kokosovou kostku s obsahem Trichodermy a ještě potřebuji něco málo popela na vyvážení pH.

Namíchaná hmota vypadá luxusně a já jsem jako pamlsek ještě přidala trochu leonarditu. Protože jsou všechny komponenty docela mokré, tak jsem substrát rozprostřela na fólii na sluníčko. Snad trochu proschne a vyhřeje se. No a můžeme přesazovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *