Dwarf odrůdy rajčat pěstované v r. 2022

 

Lidi se díky sluníčku probudili ze zimního spánku a já jsem zaznamenala, že spoustu z nich začaly zajímat dwarf odrůdy rajčat a snaží se najít  na tomto webu nějakou stránku, kde by byl jejich souhrn. Nabízený balíček semínek už jsem totiž vymazala. Neočekávala jsem tak obrovský zájem o tyto netradiční odrůdy a semínka už nemám.

Takže tady je takové drobné shrnutí.

Semínka jsem vysévala 18. ledna 2022. Pokud už počasí dovolilo, pobývaly rostlinky ve fóliovníku, kde taky začaly kvést a já jsem to uvítala. Absence hmyzu totiž zaručila odrůdovou čistotu semínek. Ve výprodeji se mi podařilo sehnat skvělé hranaté květináče Polka 30 x30 cm a rostlinky v nich pak vegetovaly celou sezónu na našem velmi slunečném dvoře. Nijak jsem je netvarovala a jen výjimečně mírně prosvětlila. Pečlivě jsem hnojila různými zeleninovými vývary a rajčata velmi bohatě zaplodila. Všechna byla chuťově vynikající a vyčnívala Mystic Lady a Chocolate Champion. Nadchly mě zelené odrůdy Numbat a Saucy Mary jak produkcí tak výbornou osvěžující chutí. Velmi atraktivně vypadaly Sarandipity a Audrey’s Love.

Všechny návštěvy, které k nám během sezóny zavítaly, tato rajčata uchvátila. Jsou skutečně velmi atraktivní a naprosto nenáročná na prostor. Je to skvělá volba pro ty, kteří mají k dispozici jen terasu nebo balkon. Při pěstování ve skleníku budou rostliny mnohem vyšší a já bych je tam nedávala. Kouzelný je na nich právě ten zakrslý vzrůst.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *