Odrůdy na sušení 2022

 

 

Každoročně usuším spoustu kg rajčat a vždy je to málo. Zájem o moje sušená rajčata naložená v oleji je obrovský. Je to totiž delikatesa. Spousta lidí se domnívá, že ta jejich sušená rajčata jsou dokonalá, ale po ochutnání těch mých uznají, že ta moje nemají konkurenci 🙂 Chci, aby rajčata ve skleničce vypadala profesionálně, tak si pro tyto účely pěstuji vhodné odrůdy. Už po nich nepátrám, jsem se sestavou spokojená, nicméně každoročně se nějaký ten vhodný kandidát objeví.

Léty prověřená je odrůda Vikusja, která dokáže ve vhodných podmínkách vyprodukovat až 15kg rajčat z jediné rostliny. Skvělá je Niagara a loni mě nadchla Slivka Bendrika, která je nesmírně odolná a neskutečně plodná. Drobnější plody má Borgo Celano a ty mají krásně tmavě červenou barvu. Moc jsem spokojená s italskou novinkou Kokó. Rostlinky jsem si dovezla z Toskánska. De Barao Red a Piccadilly jsou už v mém portfoliu stálice. Ještě se mi někam schoval brazilský Santa Cruz Cada. Zvědavá budu letos na italské Montekino.

Musím nějaká rajčata vytáhnout z mrazničky a naložit, páč už jsem všechny skleničky rozdala nebo za něco vyhandlovala.

4 thoughts on “Odrůdy na sušení 2022”

      1. Tak to by bylo úžasné, prosím o jejich objednání a pokud máte ještě i odrůdy Minusinsk Býci červení a Minusinská Grušanka tak prosím i ty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *