Karpatská roláda

Bydlíme na úpatí Bílých Karpat a já jsem dnes vytvořila karpatskou roládu. Je to moje premiérová zkušenost s odpalovaným těstem a uspěla jsem na jedničku.

Nejprve jsem připravila klasický krém. Uvařila jsem hustý pudink z mléka, dvou vajíček, trochy cukru a kukuřičného škrobu. Nechala jsem ho důkladně vychladit a postupně přidávala k vyšlehanému máslu. Až pozdě jsem zjistila, že se mi ten zmetek malinko srazil 🙁 Na chuti mu to naštěstí neubralo a já si dám příště bacha.

Ze čtyř vajíček jsem vyrobila běžné odpalované těsto, které by mělo pomalu stékat z vařečky. Ono fakt po upečení vytvořilo pohoří 🙂 Na vychládlé těsto jsem napatlala krém a zarolovala. Roláda by měla být umístěná v lednici alespoň čtyři hodiny a nejlépe až do druhého dne. Chutná to famfárově a já si nechám kousek zmrazit a bude to variace na ruskou zmrzlinu. Mňam !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *