4. leden 2023

Moje parapetová zahrádka začíná houstnout. Dwarf rajčata z prvního výsevu jsem už musela přesadit do kyblíčků o objemu 1l a tím pádem už se mi nevejdou pod zářivku. Tlačit se začínají taky papriky. Rostou po čtyřech a už si navzájem překážejí. Z jednoho jogurtového kelímku tak budou čtyři. Spoutu místa zabere truhlík s okurkami, kterým už taky nesvítím a nachystala jsem si bambusové tyčky na výrobu opěrné konstrukce.

„Pyramidové“ rajče se má k světu a roste velmi svižně. Rostlinka je to krásná s tlustým stonkem a velikými listy. Přibyla k němu další osázená pyramida a to paprikou. Sazeničku odrůdy Fialová jiskra jsem vybrala jako tu nejmenší z vyklíčené čtveřice a už svoje kolegyně výrazně předběhla. Sadbová kostka je zřejmě dokonale vymyšlené medium. Kořeny se v ní mohou radostí zbláznit. Je potřeba ovšem dodávat živiny. Pyramidám musím taky vymyslet osvětlení, mají velikou základnu a zaberou tak spoustu místa.

Z mojí kokosové rolády vykoukly první rostlinky pažitky a já se dnes chystám stejným způsobem vysít pórek a možná i cibuli. Radost mám z Tamarilla a klíčí kiwi. Ve skleníku jsem vysela ředkvičky.

Jsem s tou svojí zelení spokojená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *