29. leden 2023

Přesně podle doporučení speciálního agrohoroskopu pro výsev rajčat jsem 24. ledna vysela semínka deseti cherry odrůd. Většinu z nich mám v plánu vegetativně namnožit. Po rostlinkách bývá vždy veliká poptávka a já mám většinou už poslední semínko. Hlavně odrůdu Celano F1 by letos chtěli všíchni.

Dopředu jsem si nachystala deset skořápek a nacpala jsem do nich kokosový substrát a hodně jsem ho dovnitř napěchovala. Tento způsob výsevu je pro mě premiéra a já jsem se nechala inspirovat kokosovými kostičkami eazyplug, které jsou poněkud drahé. Ty si šetřím a zatím jsem do nich s velikým úspěchem vysela dwarfy. Nacpaný kokos ve skořápkách jsem dobře zalila, udělala uprostřed špejlí dírku a do ní spustila semínko. Plato jsem vložila so plastového sáčku a postavila na topení.

28. ledna vykoukly na světlo tři odrůdy a to Celano, Santonio a moje letošní novinka Emalia. Toto rajčátko mi připomíná loni velmi úspěšné Tomarindo Multicolor a taky Tiger Zebru. Vypadá jako jejich kříženec.

Santonio je úžasná červená datlová cherry odrůda. Nechala jsem jí dokonce pět výhonů a všechny byly obalené spoustou plodů, které jsou mimořádně chutné. Pokaždé, když jsem šla kolem a rajčátko jsem si utrhla, tak jsem nad tou chutí užasla. jde o jedno z nejlepších rajčat sezóny 2022.

Dnešek je opět vhodný pro výsev. Zřejmě vyseji nějaké papriky. Dostala jsem spoustu semínek výměnou za rajčata.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *