28. leden 2023

Semínka paprik jsem, jak velí tradice, vysévala 22. listopadu. První rostlinky se začaly objevovat po šesti dnech od výsevu. Dnes tedy slaví narozeniny, mají dva měsíce.

Koupila jsem v Makru za pade 50 bílých kelímků na pivo o objemu 0.5l. Kelímky jsou sice bílé ale zároveň lehce průhledné, takže můžu sledovat stav kořenové soustavy. Paprikám vyšší nádobky vyhovují. Drenážní otvory jsem udělala cca 2cm vysoko a tak v kelímku vždy zůstává trocha vody. Substrát je lehký, vzdušný a není nijak výžívný. Živiny si rostliny berou z přidaných hnojivých kuliček. Poslední zálivku jsem obohatila růžovým kvasem a Algahuminem. Papriky doslova zajásaly.

Jsem na své papriky sebevědomě pyšná. Vypadají nádherně a většina ukazuje zárodky prvních květů. Tak jsem vzala nůžky a všechny potenciální korunní kvítky odstranila.

Po přesazení do kelímků už se rostliny nevešly pod zářivku a tak byly docela dlouho bez světla. Loni jsem jsem přisvětlování všech rostlin ukončila 1. února, ale to byly úplně jiné světelné podmínky. Momentálně je stále tma. K narozeninám tedy dostaly papriky parapetovou ohrádku se zářivkou.  Vejde se mi dovnitř všech 22 kelímků. Budiž tedy světlo! Děkuji tímto manželovi, že obětoval chvilku svého jistě drahoceného času a ono zařízení mi vyrobil. Ukecávala jsem ho minimálně měsíc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *