Příprava půdy ve skleníku

Systematicky pracuji na kauze zůrodnění půdy ve skleníku. Obrovská hromada posečené trávy umístěná na levé polovině už zmizela a to v rekordním čase. Někdo se mi o ni postaral a vše je k mojí veliké spokojenosti rozloženo. Zemina vypadá skvostně. Vždyť  jsem tam taky přestěhovala každou žížalu, na kterou jsem na zahradě narazila a doufala jsem v to, že si pozve kamarádky.

Včera jsem do skleníku dovlekla hezký ale nevyužitý paletový truhlík a začala do něj vrstvit směs posečené trávy s listím, holubince a zbytky z kuchyně včetně kávového logru z kávovaru. Ten je pro žížaly veliká delikatesa. Pečlivě zalévám. Truhlík je poměrně úzký a tak jsem dovnitř necpala žádnou děravou rouru pro provzdušňování a spoléhám na to, že budou stačit přítomné otvory. Ohrádku jsem fikaně umístila nad trubku podzemního vyhřívání a pokud bude svítit sluníčko, a to by dnes mohlo, tak pustím ohřátý vzduch pod zem. Taky jsem uvažovala o možnosti výsevu ředkviček a to opět nad vyhřívanou rouru.

Na jaře pak hmotu z truhlíku použiju jako hnojivo.

Momentálně se nacházím ve stadiu studia výroby   “ a Johnson Su Bioreactor“. Materiál už mám, jen potřebuji doladit náplň.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *