30. listopad 2022

Jsem Štír a tedy nikoliv jednoduchá povaha. Zdravím tedy všechny své čtenáře narozené v tomto znamení, bohužel jsme opět o rok starší. Můj oblíbený měsic listopad dnes končí a proběhl u nás v naprosté pohodě. Žádné záplavy sněhu, absence mrazů kolem -20°C a vlastně jakýchkoli výraznějších poklesů teplot pod nulu, nedostavily se plískanice a měsic nebyl vůbec ponurý. Naopak stále dozrávaly fíky a vybarvují se citrusy.

Blíží se konec roku a já začínám zbrojit na příští sezónu. Vybírám nové odrůdy rajčat  pro příští rok a snažím se držet při zemi. Dala jsem si závazek, že co se novinek týká, tak se musím vejít do šedesátky. Naopak zalovím ve svém obsáhlém archivu a vyšlu znovu na scénu některé osvědčené a prověřené odrůdy. Vlastním nádhernou sbírku srdcí, tak jim dám opět šanci a už se na ně moc těším. Vůbec jsem nekoukala po novinkách cherry, chystám takový zvláštní experiment, který časem popíšu.

Mám tedy na papíře 50 skvostných a velmi pečlivě vybraných druhů. Byl to velmi těžký výběr a musela jsem hodně škrtat. Mám novou naprosto úžasnou sibiřskou kolekci. Získat ruská semena rajčat je malinko komplikovanější a někdo s tím může mít dokonce morální problém. Rajčata ovšem za válku nemohou a moje kamarádky taky ne.

Jednou z velmi atraktivních ruských odrůd je Zatmění Slunce. Jedním z rodičů je Sart Roloise a z tohoto rajčate jsem byla nadšená. Tak se budu těšit, co předvede jeho kříženec.

5 thoughts on “30. listopad 2022”

  1. Pěstuji Mikado Black,což je nádherná odrůda s bramborovým listem, ale ruská odrůda to není. Mikado Sibiriko je od firmy Sibirskij Sad a to jsem ještě nezkoušela.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *