23. listopad 2022

Skutečnost, že dnes nejsem zrovna intelektuálně na výši, jsem poznala podle toho, že jsem se ráno snažila do čaje vymačkat bramboru. Jako polehčující okolnosti mohou posloužit neodstatek světla, nechtěla jsem tak brzy vzbudit manžela a taky jsem si nenasadila brýle. Nevím, kam jsem je večer odložila. Nebudu se tedy dnes pouštět do složitých úkonů.

Je tedy dobře, že jsem se včera přemluvila k výsevu paprik. Byla jsem unavená, naordinovala jsem si akční den a do nějakého výsevu se mi vůbec nechtělo. Ale tradice je potřeba zachovávat a já 22. listopadu prostě papriky už nějakou dobu vysévám.

Koupila jsem si za babku sáček se španělskými svačinovými paprikami Tribelli. V balení jsou namíchány tři barvy a tuto odrůdu pěstuji k veliké spokojenosti každým rokem. Rostlinky bývají krásné, košaté a nádherně plodí. Snažím se plody naplnit sýrem a sušenými meruňkami a výsledem bývá skvostný. Ze semínek vždy vyroste to, co očekávám. Pokud bych si snad náhodou zatoužila koupit semínka originální, pak by mě jisto jistě odradila jejich cena a to i v případě obrovské slevy při black friday. Dělají si prd.l?

Vysela jsem celkem 12 odrůd a to je hodně. Včera nám instalovali nová okna a manžel se jimi bude dlouho kochat a tak se na umístění mých sazeniček na jejich parapety bude tvářit velmi nevrle. Už mám zakázáno pěstovat svoje „zimní“ okurky. 🙁 🙁  Zřejmě by ta okna nezvratně poškodily.

4 thoughts on “23. listopad 2022”

  1. 10 let je pro mě nekonečně vzdálený horizont a věštit z křišťálové koule jsem se ještě nenaučila. Koukám dopředu jen jednu sezónu, pečlivě si ji naplánuji a stejně pak dopadne spousta věcí jinak.

  2. Semínka z těchto minipapriček jsem vydlabala loni po Silvestru a s úrodou jsem byla velmi spokojena. Nejvíce plodily oranžové, červené tak polovinu a byly zcela bez semínek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *