20. listopad 2022

Jelikož neustále něco peču, tak mám velikou spotřebu vajíček. Navíc vejce jsou velmi hodnotná potravina a já mám moc ráda nejrůznější omelety. Kdysi jsme slepice dokonce chovali a pět bílých krasavic nás vajíčky zásobovalo dostatečně. Dokonce jsem občas nějaká poskytla kolegyním v práci. To jsem ještě pracovala v JZD a měla tak k dispozici spoustu zrní jako odměnu za povinné jednocení řepy. Brrrr!!!

Už jsem pevně rozhodnutá, že na jaře zakoupím nějaký šikovný příbytek a zvířectvo pořídím. Ptáky budu muset chránit před naším černým kocourem Fandou a jeho sestrou Eliškou, kteří vytvořili velmi nebezpečný lovecký tandem a obzvláště si oblíbili neopatrné sousedovy holuby. Momentálně nemyslí na nic jiného, než jak využít příležitosti dostat se do zimoviště citrusů a ulovit naše dvě andulky. Kočky jsou to vychované a každého uloveného opeřence si vzorně naservírují do misky.

Velmi mě ovšem inspiroval způsob chování slepic ve foliovníku, ve kterém jsou pěstována rajčata. Budu o této variantě vážně uvažovat. Alespoň si budu mít při pití kávy s kým podebatovat a jako přidanou hodnotu budu mít zdroj kvalitního hnojiva.

1 thought on “20. listopad 2022”

  1. Ahoj, my teď máme slepice ve velkém skleníku. Nestíhám dokončit ubikaci ve stodole, tak jsem je dočasně ubytoval právě do skleníku. Holky jsou tam náramně spokojené. Fotky pošlu na mess. Zdeněk

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *