19. listopad 2022

Tak dnes teploměr na okně ukazuje -2 C a to bude na zahradě teplota ještě o něco nižší. V Praze k nadšení Matyáše nasněžilo, moc si přeje bílou zimu a pokud možno ihned. Vše mám naštěstí pečlivě zazimováno a doufám, že ve skleníku je nad nulou. Snad je interiér dostatečně prohřátý a teplotu nad bodem mrazu udržel.

Já jsem ve své studené podkrovní noclehárně vyměnila letní přikrývku za péřovou deku a poprvé jsem si nasadila rukavice. Spala jsem jak mimino a fakt, že je zřejmě docela chladno, jsem poznala podle totálně ledového mobilního telefonu.

Podobně odolná  chladu jako já jsou moje ruská rajčata. Z foliovníku jsem vysvobodila nádherné plody odrůdy 100  Pudov, kterou už pěstuji hodně dlouho a patří ke stálicím mého portfolia. Ještě žádnou sezónu nevynechala. Poprvé jsem letos jednu rostlinu pěstovala chráněnou před povětrnostními vlivy a ona se překonávala. Byla vysoká, robustní, krásně zelená bez jediné skrnky na listech a vyprodukovala spoustu plodů. Ty byly a ještě jsou nádherné bez sebemenšího kazu. Nemůžu se na tu naprostou dokonalost vynadívat.

Pro veliký úspěch hodlám i příští rok pěstovat svoje žebrovaná rajčata v plachťáku a už jsem si vyhlédla nějaké novinky. Nemám moc odrůd se žlutou  a oranžovou barvou plodů a tak jsem rajčeti 100 Pudov vybrala kolegu a to Žoltyje Torbočki. Snad si budou rozumnět.

1 thought on “19. listopad 2022”

  1. Hi, I doo think this is a great website. I stumbledupon it 😉 I’m goijg to come
    bacdk onde again since I bookmarked it. Momey annd freedom is thee greatest way to change, may youu be rjch and
    continue too help others.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *