Rose Quartz Multiflora

Vůbec nemám v oblibě odrůdy rajčat typu multiflora. Typickým představitelem je žluté Ildi. Prostě mi nejsou sympatická, i když bývají velmi úrodná. Nějak mi ta obrovská květenství vůbec nic neříkají. Kdysi hodně dávno jsem v nádobě pěstovala Radanu a tenkrát jsem z množství plodů byla nadšená, dokonce slušně chutnaly.  Pokud má ovšem někdo prostor jen pro několik málo rostlin a spoustu dětí, které si rajčátka uzobávají, pak dobře.

Já jsem jako dárek k nějaké objednávce obdržela odrůdu Rose Quartz Multiflora a dokonce jsem ji i vysela. Umístila jsem ji na odlehlý záhon, který časem zarostl kopřivami. Vyrostla vysoká rostlina a kupodivu vytvořila spoustu květenství. Nebyla dostatečně uvázaná a tak v těch kopřivách poléhavala. Rajčátka jsou to hezká, tmavě růžová, je jich nepříjemná spousta a chutnají dokonale. Kopřivy se velmi osvědčily jako zastínění kořenů a rostlina tak netrpěla suchem. Taky jako prevence chorob zabodovaly a listy byly stále až neskutečně zdravé.

Pokud někdo averzí k  takovým rajčatům netrpí, pak můžu doporučit. I za naprostou nepéči se dokáže Rose odvděčit spoustou chutných cherry rajčátek.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *