Je období jablek. Tak jsem několik těch menších rozvařila na pyré. Přidala jsem ve 250ml vody rozmíchaný jeden vanilkový pudinkový prášek a uvařila hustou kaši. Dortovou formu jsem vyložila pečícím papírem a naskládala cukrářské piškoty. Jablečnou hmotu jsem na ty piškoty rozprostřela a nechala důkladně vychladit.
Vyšlehala jsem jeden tučný tvaroh a dvě zakysané smetany, přidala jsem lžíci medu. Jeden malý sáček želatiny jsem nechala nabobtnat a po rozpuštění ve vodní lázni jsem přimíchala ke tvarohové směsi. V lednici jsem našla kousek bílé a tmavé čokolády, tak jsem je do směsi nastrouhala. Nadějně vypadající hmotu jsem nalila na vychlazená jablka, na která jsem přidala ještě jednu vrstvu piškotů. Po vychlazení jsem ještě strouhla čokoládu i na povrch.
Dílko se mi moc povedlo a chutná božsky. Díky jablkům je osvěžující a strouhaná čokoláda skvěle ochutila tvaroh se smetanou. Nebylo potřeba použít žádný cukr, v piškotech a čokoládě je ho až příliš.