30. září 2022

Včera byl krásný téměř letní den a tak jsem něco málo udělala na zahradě. Já nenávidím likvidaci odplozených rajčat. Během sezóny je stihnu uvázat spoustou provázků a z jejich odstraňování mě bere čert. Jsem člověk šetrný a tak se snažím každý provázek  rozvázat, smotat a uchovat pro další použití. Nůžky by mi práci hodně usnadnily, klidně si můžu koupit nové klubko, ale zásady jsou zásady 🙂

Dnes je tma a prší. Voda je potřeba a její deficit je u nás veliký. Včera jsem koukala z prostředního mostu na Veličku a řeka vypadá jako šťavnatá louka s vysokou trávou, kvetoucíma  vrbovkama a několika nenápadnými potůčky mezi tou trávou se vinoucími.

Vláha se líbí mým tomelům, které konečně přestaly vypadat tragicky se svěšenými listy. Nikitskaja Bordovaja krásně plodila, pokud rostla ve velikém květináči. Po přesazení do země dva roky trucovala a všechny plody shodila. Letos jsem stromek hodně zalévala a snažila se vysledovat, co mu chybí. Spokojeně vypadal po přihnojení dusíkem, vápníkem a pookřál po zálivce s hořčíkem. Uvažuji i o nějakém hnojivu podzimním. Plodů není mnoho, ale jsou, krásně se vybarvují a já jsem spokojená.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *