2. srpen 2022

Už jsem letos měla na talíři vzorek všech rajčat, která dozrála. Některá tedy na ochutnání teprve čekají. Porovnávat jednotlivé chutě mě baví a já zkoumám, jaké vlivy je nejvíce ovlivňují. Je to samozřejmě především zálivka, sluníčko a obsah draslíku ve výživě. Taky samozřejmě polykarbonát a folie. Hodně zalévaná rajčata mají chuť výrazně zředěnou, ta z polykarbonátu vůbec žádnou a ve foliovníku zatím vše teprve zraje. Barvy jsou zde ovšem velmi výrazné a totožné s venkovními záhony.

Mezi odrůdami cherry vyniká Celano F1 a jeho oranžový kolega ze stejné firmy a to Orange Beauty F1. Na paty jim šlapou Tomarindo Multicolor, Thumbelina a skvěle chutná taky Garnet. No firma Thomson&Morgan je jasně v přesile a to odrůda Santonio F1 taky není vůbec marná. Stálicí je v této disciplíně Vaše Blahorodí F1. Mile mě překvapilo Pink CherryWine F1 od Artisanu. Je vidět, že v přesile jsou odrůdy hybridní. Vůbec mi ovšem nechutná Kumato cherry Black.

Mezi rajčaty masitými jsou ve vedení poměrně nenápadní jedinci. Okouzlila mě dvě dwarf rajčata Mystic Lady a Chocolate Champion a nakonec zelená Saucy Mary taky není marná. Svůj velmi vysoký standard si drží ruský Marschmallow in Chocolate a příjemně chutná novinka Čokoládová marmeláda, která ovšem zraje snad celé století. Stojí však za to si počkat. Jednoznačným vítězem je letos nádherné dvojbarevné srdce Coere de Zebre. Tato kráska zatím okouzlila všechny, kdo měli tu možnost ji ochutnat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *