Mushroom Basket Striped

Protože ujíždím na žebrovaných odrůdách rajčat, tak jsem letos o něco málo rozšířila sortiment. Přidala jsem rajčata různých barev.

Mushroom Basket Striped (Gribnoje Lukoško Polosatoje) je odrůda ruská a je to neodolatelný krasavec. Byla jsem nedočkavá a tak jsem jedno semínko vysela už v lednu. Rostlinka byla od raného věku nádherná, nějakou dobu pobyla ve skleníku a docela brzy jsem ji vysadila na záhonek na dvoře. Nasadila hodně plodů a aby je všechny vyživila, tak pozastavila růst a já jsem ji vyšla vstříc a uštipla vrchol. Některé plody jsou totiž hodně veliké a jejich stávající počet mi vyhovuje.

Rajčata mají různé velikosti a nádhernou oranžovou barvu s tmavším žíháním, krásná jsou na řezu. Chuť je ale nevýrazná, nezapamatovatelná, ale já jsem hodně zalévala. Nyní jsem příděl vody stopla a uvidíme. Dala jsem si rajčata na chleba s máslem a osolila malinko růžovou himalájskou solí a pochutnala jsem si. Ta sůl tu chuť skvěle vyladila. Pokud jsem plody nechala dojít na misce v kuchyni, pak se chuť významně vylepšila. Hodně pomohla stopka zalévání.

Krásná, atraktivní odrůda, na kterou je radost pohledět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *