Black Strawberry

 

Jako dokonale vybroušené diamanty září na zahradě jedna z letošních novinek a to odrůda Black Strawberry. Očekávala jsem krásná rajčátka, ale skutečnost moje očekávání mnohonásobně předčila.

V bílém nopovém válci pěstuji dvě rostliny. Nejprve měla nádoba podmisku a byla umístěná ve skleníku. Vysévala jsem někdy koncem ledna.  Nyní je nopák bez podmisky venku v paletové ohradě a rajče už má kořeny normálně v zemi. Odrůda je to kupodivu vzhledem k indigo vybarvení velmi raná a docela produktivní. Plody jsou spíše koktejlové velikosti a barva se vůbec nedá popsat, je kouzelná a mění se z hodně tmavě fialové až černé v nádherně – a teď mi došla slova, ale obrázek to vypoví za mě.

Ochutnala jsem zatím jedno rajčátko, ale nebylo úplně zralé, takže chuť ještě nemůžu posoudit. Později.

5 thoughts on “Black Strawberry”

  1. Na fotkách vypadají Černé jahůdky jako nádherné korále! Jestli budou i tak dobře a pestře chutnat, tak je příští rok určitě také vyzkouším.

  2. Četla jsem spoustu recenzí a všichni jsou z chuti nadšení. No každý máme jiné nároky na chuť rajčat a ty moje jsou hodně vysoké. Tak se těším.

  3. S tím souhlasím. Můj jazýček je také dost zmlsaný 🙂 Co vichřice? Nenadělala u vás žádné škody, doufám. Náš skleník přežil bez úhony. Blbé je, že je stále ještě ve stínu.

  4. Vichřice u nás nebyla tak šílená, mám po zahradě rozházené nějaké květináče, ulomily se nějaké suché větve z ořecha, ale náš ruský skleník by přežil vše. Už mi do něj svítí od rána sluníčko, tak jsem spokojená.

  5. Hezký den, budou semínka na prodej? Pokud ano, můžete prosím přidat k mé objednávce – mám objednáno několik různých balíčků 🙂
    Děkuji a přeji hezký víkend 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *