6. červenec 2022

Tak můžu snad letos poprvé konstatovat, že máme zalito. Pršelo zhruba 12 hodin a občas dokonce intenzívně lilo. V řece konečně něco teče a my máme uplně všechny nádoby, které byly k dispozici, plné vody a to včetně kyblíčku na písek naší vnučky. Já už jsem si stihla vyprat v měkké dešťové vodě nějaké to prádlo. Od rána svítí sluníčko, ale listy rajčat osychají velmi pozvolna. Doufám, že plíseň je ještě někde daleko od našeho plotu.

Zahrada si doslova poskočila blahem a vzkříšení je vidět na všech rostlinách. Maliny, borůvky a ostružiny tak nebudou sušené. Koukala jsem na Asiminu a ona těch plodů nemá zase tak málo, jak jsem si myslela. Budou to ovšem kapitální kousky. Nádherně fialovou barvu chytá pepino. Taky kaki se začíná zvětšovat. Nadějně vypadají hrozny rostoucí u mříže mojí ložnice a já už se těším, že jen natáhnu ruku z postele a budu mít šťavnatou snídani.

Jen já jsem malinko navlhla a okamžitě po probuzení jsem spěchala na sluníčko. Musím taky vysušit polštář a přikrývku. No docela mi byla k ránu zima

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *