31. červenec 2022

 

Prší! A pršelo taky včera a to téměř celý den. Voda mi nevadí a fakt, že nemůžu nic dělat na zahradě mě taky nestresuje. Mám takové množství objednávek na semínka, že u jejich balení budu sedět do Vánoc a možná ještě déle. Ovšem štve mě naprosto nevhodné načasování této nebeské vláhy. Včera jsem měla mít návštěvu ze Slovenska a rajčatová exkurze není pod deštníky úplně komfortní. Přesunuli jsme ji na dnešek a zřejmě se nebude konat ani dnes.

Rajčata popraskají a byl by zázrak, kdyby ne. Na rostlinách je jich spousta kilogramů a já jsem je tam nechávala schválně, aby dokonale dozrála a dosáhla na tu nejlepší chuť. Budu mít 14. srpna ve Vrbce přednášku o rajčatech s malou výstavkou a ochutnávkou. Tak jsem chtěla, aby rajčata byla krásná a dobře chutnala. Tak těm lidem donesu vodnaté popraskané koule. Nemám v genech ani špetku pesimismu, ale tohle nevidím dobře. Ale máme ještě 14 dní a třeba se vše v dobré obrátí.

Kdybyste měli tu neděli cestu kolem, stavte se. Moje přednáškové charisma hvězd se dotýká 🙂 🙂 🙂

1 thought on “31. červenec 2022”

  1. Vzala jsem si dopolední kávu do plachťáku a tam je jako v ráji. Kapky deště bubnují na plachtu a rajčata nepraskají. Takový delší déšť dokáže zlikvidovat všechna rajčata. Takže jsem našla místo pro další exemlář tohoto povedeného amerického produktu a opět nebude překážet a využije se místo, kde nic moc neroste a kde stín budovy nebude tomuto vysokému kolosu vadit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *