2. červenec 2022

Díky za každou novou kapku vláhy! Otřel se o nás okraj bouřky a inteligentně napršelo. Déšť nijak vydatný nebyl, zásobníky nedoplnil až po okraj, ale i tak mám nějakou vodu v zásobě. Čekala jsem mnohem větší palbu, ale bouřka na chvíli jen nakoukla a rychle zmizela. Nicméně vzduch se nádherně pročistil, parádně se dýchalo a já jsem spala jako mimino. Naštěstí jsem si ve své venkovní ložnici  včas utěsnila všechny otvory, kterými by na mě mohlo pršet.

Vláhu jistě přivítalo všechno totálně vyprahlé rostlinstvo a taky rajčata. Rostliny nejenže mají velmi bohaté vijany, ale taky velikost plodů jde letos do extrémů. Cherry rajčata vypadají jako koktejlová, ta koktejlová jako bifteky a bifteky jako dinosauři. Po dešti je vhodné rostliny malinko přikrmit a já už nemám vůbec žádné suroviny na zeleninový vývar, jen nějakou tu slupku z cibule. Tak jsem ze zastrčeného košíku v rohu komory vysvobodila v zimě zakoupená hnojiva a něco namíchám. Nemám sice kapkovou závlahu a nepěstuji rajčata v hydroponii, ale to snad nebude na závadu.

Spousta lidí plánuje po dešti postřik proti plísni, ale já se k takovému kroku nechystám. Nechám tomu volný průběh. Jen jsem při hledání už nevím čeho v kuchyni objevila nepoužívanou hromadu pytlíků s černým čajem, Tak je použiji pro povzbuzující postřik. Kyselina gallová rajčatům prospěje, má totiž perfektní mikrobiální účinky a jako prevence je to skvělá volba.

3 thoughts on “2. červenec 2022”

  1. Nás búrka zasiahla stredom- 20min. peklo- krúpy ako veľké lieskovce , rajčiny dolámané, plody po zemi, uhorky tiež obrané, jedna slivka rozčesnutá na polovicu. Radšej by som vydržala to sucho, ktoré nás trápilo doteraz, ako takúto Sodomu.

  2. Tak to je mi moc líto, mně by trefil šlak. Tolik práce v prd…. Letos je to počasí fakt extrémní.

    Taky proro jsem pořídila ten veliký foliovník, budu ho používat jako zálohu, pro takové kalamity.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *