Podsněžnik

Podsněžnik je determinantní odrůda vyšlechtěná v Petrohradě v Rusku pro pěstování v chladném klimatu severních oblastí.

Vysela jsem v prosinci jedno semínko do substrátu ve skořápce od vajíčka a ono neprojevilo sebemenší snahu vyklíčit. Téměř po třech týdnech si dalo říct a prý to se mnou na té Jižní Moravě zkusí.

Rostlinu pěstuji v 10l kyblíku a je umístěná venku. Je vysoká zhruba 80cm. Nechala jsem jí volnost při volbě počtu výhonů a ona se zbláznila a nasadila takové množství plodů, že jsem měla problém s uvazováním. Včera ( 2. červen ) se hlavní výhon pod tíhou dozrávajících plodů ulomil. Plody jsou moc krásné, váží kolem 80g a je jich mnoho. Chuť je jemnější, lahodná, taková vyrovnaná, nic nepřevažuje. Lehce osolené rajče mi chutnalo moc.

Odrůdu zařazuji do stálého sortimentu pro velmi raný výsev. Podsněžník je rajče do nepohody a snese i docela nepříznivé podmínky. Velmi nízké teploty ve skleníku během února, krátký den a tedy nedostatek světla, brzké přesunutí ven a studené větry zvládl s grácií.

16 thoughts on “Podsněžnik”

  1. Nádhera, prosím, prodala byste pár seminek. Stále hledám vhodnou odrůdu pro pěstování venku jen u polani z dřeva v kyblech a velkých květináčích. Takže potřebuji hodně odolné rostliny které zvládnou růst v kýblu, s hodně plodů a dobré chuti. Váš Podsněžník se mně moc líbí tak bych ho ráda zkusila. Moc děkuji.

  2. S tím lehce osoleným rajčetem jsi mě přivedla na myšlenku 😉 My jsme taková rodina, co solí hodně, má ráda slané(i sladké bohužel 😉 ) mamka kolikrát osolí tak, že to nikdo jiný nechce jíst. Do jisté doby jsem solila i rajčata na talíři. Pak mi to najednou úplně přestalo chutnat a rajče už bych si neosolila. Jen okurku, papriku někdy.

  3. Tak to já zase nesolím skoro vůbec a když tak používám růžovou himalájskou sůl. Někdy si rajče ráda osolím, jindy zase ne.

  4. to rajče „Podsněžnik“se vyskytuje pouze u vás! Tak si dovoluji vás oslovit ohledně semínek,jestli je možnost získat—koupit –zaslát .?Prosím a děkuju za celou váši osvětovou činnost,kterou presentujete na soc.sítích.s pozdravem Tomiczková Anna Vendryně 819 73994

  5. Dobrý den, mám veliký zájem o semínka. Máte prosím ještě? Ráda bych koupila, děkuji, pošlu Vám i adresu. Machalová Jana

  6. Dobrý den, náhodou volné semínka k prodeji Rajče Podsněžník 😀 nemáte? Nutně potřebuji vyzkoušet 😀
    Děkuji za info, hezké jaro

  7. Dobrý den,
    zaujaly mne tato rajčata. Náhodou volné semínka k prodeji rajčete Podsněžník ještě máte? Rád bych je odkoupil, pokud to bude možné.
    Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *