Při každé návštěvě obchodu žasnu, jak jsou potraviny drahé. Nechodím do práce a jsem tedy téměř bez příjmu. Šetřit ale nemusím. Denně si ale něco uvaři musím a dočetla jsem se, že nejlevnější obědové menu stojí 124 koruny. Tak jsem si jen tak pro zajímavost stanovila horní hranici za suroviny potřebné k obědu na jednu porci na 50 kč. Začalo mě to bavit.
V úterý jsem v Lidlu nakoupila spoustu potravin velmi výhodně. Sledovala jsem prodavačku, která zrovna nalepovala na potraviny oranžové štítky se slevou. Hodně mě to rozradostnilo.
Takže jsem dva dny měla k obědu kuřecí játra, která miluji. Naložila jsem si je do hromady bylinek – šalvěj, estragon, popenec a oregano (vlastní zdroj) a oleje. Ugrilovala jsem si je na pánvi a včera jsem k nim měla brambory (vlastní) se zelenou cibulkou (vlastní) a okurkový salát (vlastní). Dnes jsem si k nim udělala kuskus a římský salát ( vlastní).
Vešla jsem se za jednu porci z velikou rezervou do 30 korun, takže jsem si ještě dovolila obří porci zmrzliny Manhattan, pořízené samozřejmě s pořásnou slevou. A dokonce zbylo i na kočky, tedy játra ne zmrzlina.