6. červen 2022

Ve skleníku je letos velmi vzdušno. Nejsou tam totiž rajčata, až na několik sazenic, které jsem tam vysadila před odjezdem na dovolenou, aby se netrápila v malých nádobách. Asi tam zůstanou, už se mi je nechce přesazovat. Budou ovšem muset zabojovat o místo na slunci s dýní. Dýně se mi tam hromadně vysemenily a já jsem se rozhodla jednu ponechat. Hodlám ji vyvést na provázku ke stropu a využít velikou plochu jejich listů jako přírodní zastínění. Uvidíme, jak se nám oběma to bude zamlouvat. Zatím jsme spokojené.

Slušně si vedou okurky Pony a už mají spoustu malých plodů. Nespěchám na ně. Okurek jsem si přes zimu užila dostatečně. Chtěla jsem je původně pěstovat jen na jeden výhon, ale nějak se vymkly kontrole. Nechám jim volnost, místa mají dostatek.

Dlouho se nemohly rozhodnout batáty, zda porostou nebo to zabalí. Rostlinky byly dlouho malinké, ale podezírám je, že makaly pod zemí. Taky jsem zjistila, že jim nesvědčí suchý vzduch ve skleníku a od doby, kdy kolem nich prostor intenzívně zalévám, vypadají spokojeně.

Ve skleníku vegetují taky cukrové melouny, ale k mému vzteku mi už několik krásných sazenic odešlo, díky ohlodanému krčku. Už jsem vyhrabala lahvičku letitého biolitu na mravence a tím je zlikviduji, dacany.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *