8. květen 2022

Tak dnes mě vzbudily až kostelní zvony.

Včera u nás slušně zapršelo a na nějaké zahradnické práce to vůbec nevypadalo. Bylo hodně mokro. Tak jsem se dala do nakládání sušených rajčat. Už totiž žádná nemám a taky potřebuji nějaké drobné úplatečky a dárky. Taky už konečně musím zamáznout jeden dluh za semínka.

Kupodivu se velmi brzy vyčasilo, začalo dokonce svítit sluníčko a zahrada vypadala tak, jako po zálivce živou vodou. Abych se své dopolední činnosti tématicky příliš nevzdálila, začala jsem vysazovat na záhon odrůdy rajčat na sušení. Půda byla ovšem hodně bahnitá a já jsem měla naštěstí namíchaný substrát v suchu v kolečkách a tak jsem ho použila. Rostliny tak šly do země, která nebyla blátivá , ale tak akorát vlhká, aby nebylo potřeba zalévat. Dokonalé!

Zasadila jsem osvědčené odrůdy De Barao Red, Santa Cruz Cada, Vikusija a loňký objev Piccadilly. Mám letos spoustu novinek na vyzkoušení a tak jsem přidala Tarasenko Hybrid a Trasenko Legend. Moc jsem zvědavá na odrůdy italské. Itálie je přeci Mekkou sušených rajčat. Ty budou na řadě dnes.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *