1. květen 2022

Včera jsem vstala a to totálně bez energie. V noci se mi vybila baterie a to durch. Byla jsem ráda, že jsem bez úrazu sestoupila po schodech z podkroví. Sobotní program se tedy zdál být jasný. Celodenní relax a večer se vyhnout upálení.

Ovšem manželova poznámka, že  autem vycouval z garáže až na čtvrtý pokus a že už ho ten věčný slalom mezi květináči nebaví, mě nějak nabudila. Rozhodla jsem se, že musím najít adekvátní umístění pro citrusy, borůvky a fíkovníky.

Zahradu odděluje ode dvora mírně vyvýšený záhon, na kterém rostou bylinky. Občas se mezi nimi něco divoce vysemení a výsledkem je totální džungle. Ovšem šalvěj, meduňku, oregano, estragon, koriandr a měsíček přímo zbožnuje hmyz a v létě tento prostor intenzívně bzučí. S tím je ale konec, tento plac nyní obsadí citrusy. Začala jsem je tam tedy přemísťovat a byla to fuška. Nejprve bylo potřeba místo zbavit plevele, vykopat jámu, vystlat fólií, posadit květináč a zahrabat. Taky jsem nanosila spoustu kamení. S výsledkem jsem spokojená a budu tedy pokračovat. Mezi nádobami s citrusy ponechám trsy bylinek a doplním o nějaké nízké kytky. To bude taková krása 🙂

1 thought on “1. květen 2022”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *