5. duben 2022

Prší!  Včera jsem měla přesazovací den a ačkoli se ledový vítr hodně snažil, aby mi při práci omrzaly ruce, tak jsem toho zvládla celkem dost. Pracuji na dvoře a dnešní déšť by mi to znemožnil.

Mám momentálně na skladě rostlinky rajčat ve všech možných vývojových stadiích. Od prcků se sotva rozvinutými děložními lístky, přes rostliny ke květu se chystající, kvetoucí a taky ty, u nichž už dozrávají plody. Spousta jich už nutně přesazení potřebuje.

Vybrala jsem krásné kompaktní dwarf odrůdy, kterým už začínaly být těsné litrové kelímky od jogurtů. Mám téměř nevyčerpatelnou zásobu černých plastových kyblíků nejrůznějších objemů a pro tyto rostlinky jsem vybrala ty 5l a myslím si, že by to mohly být nádoby už finální. Namíchala jsem dvoje vrchovatá kolečka substrátu a tak zbylo i na jeden bílý nopák, do kterého jsem umístila dvě nádherné sazenice ruské cherry odrůdy Šalun. Rostlinky už nyní vypadají mohutně, tak snad si nebudou vzájemně překážet. Vyvázala jsem je k bambusovým tyčkám co nejdále od sebe, ale pak příjde na řadu hrazda. Tato odrůda má mít ve vijanu kolem 30 plodů.

Krásně mi vyklíčily cukrové melouny a to i můj oblíbený Piel de Sapo. Taky je bude nutné co nejdříve přesadit a rovněž okurky mám v květináčkách po třech kusech. Těch koleček substrátu bude ještě nepočítaně.

3 thoughts on “5. duben 2022”

  1. U nás ledový vichr, na dvoře bych nevydržela pracovat. Pořídila jsem malý skleník 🙁 ! Už aby bylo tepleji a mohla bych ze skleníku vyhodit pařeniště ven, získám další 1,5m2 na nižší sadbu z podkroví. Zřídila jsem si přepichovací a přesazovací centrum v pracovně. Piel de Sapo roste ze semínek vybraných z úžasného melounku, který jsem dostala, no uvidíme, co se z něj vyklube. Osvědčená je Halona F1 a letos zkouším Emir F1. Charentais nechce vyklíčit. Stejně tak tomu „zvláštnímu vzrůstnému rajčeti“ to trvá na můj vkus moc dlouho. Jak dlouho klíčilo tobě? Odkud bereš téměř nevyčerpatelnou zásobu kbelíků? To bych vítala.

  2. Každý skleník je už při zakoupení malý, proto jsem letos ještě pořídila fóliovník 6x 3m a i ten už se mi zdá nedostatečný a to je ještě v krabici.

    Zásobu kbelíků mám z Alberta, kde se vyhazovaly jako odpad do plastů. Chodily v nich řezané květiny.

    Vzrůstná rajčata se mi běžně vysemeňují všude možně, takže vůbec nevím, jak dlouho klíčí.

  3. Celkem nechápu, když ti prodejci květin přivezou kyblíky s řezanýma, proč si nevyzvedávají rovnou ty prázdné od minula??? Pak to tu nemá být všude zasr….plastama :-/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *