2. duben 2022

Každé jaro vysévám spoustu nových odrůd rajčat a letos jsem to hodně přepískla. Přísadu mívám moc hezkou, ale vždy mě nějaká odrůda zaujme natolik, že si jí všímám mnohem více, nežli těch ostatních.

Loni jsem obdivovala krásu a vitalitu rostlinky Piccadilly a ona mě nezklamala a v nopové nádobě předváděla ranou a neskutečně bohatou úrodu. Jako první plodit začínala a sezónu taky uzavírala. Letos jsem ji vysela znovu a to v mohem větším počtu. Podobný plyšové hračce byl Hocus Pocus, který zaujal mohutností rostliny a velmi slušnou úrodou. Kdo rostlinky ode mě dostal, tak byl nadšený. Úžasnou parádu předváděla na dvoře odrůda Sart Roloise svými až umělecky vybarvenými plody a neuvěřitelně mohutným a zároveň reprezentativním vzhledem.

Letos se mi moc líbí cherry Celano F1. Rostlinka je nádherná, souměrná, zdravá, krásně zelená a počet plodů v prvním tvořícím se vijanu je neskutečný. Je taky velmi odolné  vůči plísni bramborové. Hodně atraktivní jsou rostlinky Gribnoje Lukoško Polosatoje, což je odrůda s dvoubarevnými žebrovanými plody. Mám dvě rostlinky a navzdory nedostatku místa si je asi nechám obě.

Ovšem naprosto fascinovaná jsem z determinantní Čokoládové Marmelády a doslova juchám nadšením u dwarf odrůdy Babylon´s Glow (na obrázku). Obě rostlinky jsou těsně před květem a pokud budou plody tak atraktivní, jak na obrázcích, tak to bude pecka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *