8. březen 2022

 

Kdysi dávno jsem zaměstnávala pána, který všem ženám ve firmě daroval v tento den červenou růži. Já tedy nebudu přehnaně optimisticky čekat, že by tento krásný zvyk někdo z mého okolí opakoval a tak jsem si dárek k Mezinárodnímu dni žen koupila sama. Včera mi pípla zpráva, že dopravce už zásilku převzal a já tedy budu dnes v očekávání radostné události.

Konečně jsem si pořídila americký foliovník značky Shelterlogic a to v rozměrech 3 x 6,1m. Původně jsem chtěla 3,7 x 6,1m, ale díky mému váhavému přístupu k dané věci už nejsou na skladě.

Dala jsem přednost plachtovému přístřešku před polykarbonátovým. Masivní konstrukci tvoří robustní ocelový rám a pěstitelská třívrstvá průsvitná tkanina se vyznačuje zcela výjimečným prostupem optimálního množství UV záření potřebného pro pěstování zeleniny. Úžasné je, že se bočnice dají vyrolovat a prostor se tak nebude přehřívat. Perfektní je taky výška 2,4m. Foliovník bude umístěn na místo, kam nedopadá moc sluníčka, půda je neustále mokrá a studená a nic tam pořádně neroste. Právě ta výška umožní si sluneční svit „nachytat“ a půdu vyhřát i ve stínu hospodářské budovy.

3 thoughts on “8. březen 2022”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *