1. březen 2022

Vysela jsem cibuli a to v polovině ledna. Mám ráda v jídle něco zeleného a nať lahůdkové cibule mi vyhovuje ze všeho nejvíce. Navíc mě povzbudil popis odrůdy Bílý Lisabon, u které se často vyskytuje přívlastek zimní. Je tedy vhodná právě pro moje potřeby.

Do plastové misky jsem tedy vysela semínka cibule Lisabon a taky odrůdu Entita. Jsou to cibule vhodné právě na svazkování, ale mohou se nechat i narůst cibulky. Právě Lisabon vypadá krásně a je prý díky své pikantní chuti velmi oblíbená u kuchařů.

V misce mi po vyklíčení semínek vzniknul prales a já jsem se dlouho musela přemlouvat k přesazení těch tenkých zelených nitek, které díky mé liknavé zálivce několikrát málem uschnuly. Po přesazení jsem nať zakrátila asi o jednu třetinu a vyšlo mi to na dva dlouhé truhlíky. Rostlinky pobývají na venkovním okenním parapetu, jen v případě mrazivých nocí je uklízím do skleníku. Vypadá to, že cibule moje hrubé zacházení přežily a já už jsem nedočkavá, až si krásně zelenou svěží natí ozdobím třeba chleba s máslem a sušenými rajčaty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *