Dokonalá přísada

Sazenice rajčat, se kterými počítám pro velmi brzké umístění do skleníku, vypadají skvostně. Mají velmi tlusté stonky, bohatou a krásně zelenou listovou plochu a chystají se brzy kvést. Rostliny neprojevují sebemenší snahu se vytahovat, jsou nádherně kompaktní a rostou spíše do šířky.

Takového výsledku je možné dosáhnout pouze v případě dokonalého souladu množství tepla, světla a přiměřené výživy.

S pořízením tepelného čerpadla se u nás doma zvýšila teplota a tak jsem musela přidat světlo. Rostlinám přisvětluji grow zářivkami a to tak, aby měly 12ti hodinový den. Tmavou zeminu jsem pokryla bílými vaječnými skořápkami, které odrážejí světlo. Taky používám bílé kuličky polystyrenu, ale ty jsou velmi lehké a polétavé. Za rajčaty umístěnými na okenním parapetu stojí tabule kartonu obalená alobalem, která odráží část dopadajícího světla zpět k rostlinám a na druhou stranu je odstíní před teplem sálajícím z radiátoru.

Přísadu nikdy nezalévám čistou vodou, vždy jde o nějaký roztok. Hodně používám druhý výluh lístků zeleného čaje a taky různých bylinných směsí. Velmi často dělám vývary ze zbytků zeleniny. Dnes to byly odkrojky celeru, mrkve, petržele, pórku a cibulových slupek. Velmi oblíbená je brambora a červená řepa. Vývar ředím v poměru 1:10. Tento rok nemám zcela výjimečně nacpané kvasné nádoby a tak místo svého skvělého fermentovaného čaje používám Weiki, což je pro mě jednodušší a bez práce. Tímto děkuji firmě za dokonalý dárek pod stromeček. Rostliny zalévám jen v případě, že už suchem svěsí malinko listy a to vždy výhradně podmokem.

Rostlinky už jsem s prostředím ve skleníku seznámila, aby věděly do čeho jdou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *